VIZITA E KRYETARIT TE KOMUNES SONE NE ITALI

 

E hënë, 23 shtator


Një delegacion i Komunës sonë i përbërë nga kryetari z.Bajram Kadrija dhe udhëheqësi i Sektorit për Urbanizëm z. Besim Ramadani, u takuan me kryetarin e komunës  Lugo, provinça e Ravenës, R. e Italisë, z. Raffaele Cortesi . Gjatë qëndrimit në Itali, delegacioni i Komunës sonë zhvilloi një vizitë bashkëqytetarëve tonë nga Maqedonia që punojnë dhe veprojnë në Itali , dhe njëri prej këtyre vendbanimeve  ishte vizita  në Voltana . Kjo ishte arsyeja që kryetari  Bajram Kadrija të kërkojë një takim me kryetarin e komunës Lugo, Raffaele Cortesi.

" Si kryetar i komunës së Vrapçishtit ndjeva nevojën për të vizituar bashkëqytetarët tonë që janë në Itali - tha Bajram Kadrija - të kuptojmë dhe të dimë se si ështe gjendja  e tyre këtu në Itali, dhe qytetarët italianë të falënderoj për mikpritjen dhe mundësitë për integrimin dhe punësimin që ofrojnë ata bashkëqytetarëve të mi . Maqedonia është një vend në zhvillim , por si shumë vende të tjera janë prekur nga kriza globale, e cila ka krijuar shumë probleme, sidomos në punësim". Kryetari i komunës Bajram Kadrija përfundoi duke e ftuar kryetarin e komunës Lugo për të vizituar Komunën e Vrapçishtit!

"Unë me kënaqësi pranova të takohen me delegacionin nga Maqedonia , sepse ne jemi shumë të interesuar në marrëdhëniet institucionale dhe të zhvillojnë marrëdhënie me komunat e tjera , veçanërisht në Europën Lindore për dy arsye – tha kryetari i komunës së Lugo Raffaele Cortesi.
E para është se realiteti ynë është karakterizuar nga një prani e fortë e të huajve , rreth 12% të popullsisë , dhe në veçanti komunitetet që vijnë nga Maqedonia. Së dyti , ne shpresojmë se ata që punojnë këtu mund të fitojnë një pasuri të njohurive të dobishme për të ardhmen e vendit të tyre.
Gjithashtu në Itali ne jemi duke kaluar nëpër një fazë të vështirë , sidomos në ndërtim, por ne mendojmë se mund të tejkalohen pjesërisht nëpërmjet zhvillimit të punëve publike , në këtë kuptim ne kemi investuar rreth 42 milionë euro në vepra të tilla si shkollat, rrugët, objektet sportive , ruajtja e trashëgimisë , parqeve publike , dhe kështu me radhë ".
Kryetari i Komunës Lugo, Raffaele Cortesi ftoi delegacionin e Komunës sonë  për t'u kthyer , për të thelluar bashkëpunimin reciprok në mes të dy Komunave.

 

 
komunaVrapcisht©  2009All Rights Reserved  •  Design by
Privacy Policy • Terms of Use