Дом на културата “ШОТА”

Дом на Културата ШОТА се наоѓа во селото Неготино, изградено во 1974 год. Во него се сместени: месната заедница, месната канцеларија, поштата, здружението на ликовни уметници, културно-уметничкото друштво „Сами Зендели“, спортскиот клуб „Ринија“, театарот на вториот кат и поранешната општина Неготино. на Полог, сега Сектор за урбанизам на општина Врапчиште.

ИНСТИТУЦИИ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More