Ден на планетата Земја

Општината Врапчиштие се придружува и на денот на планетата Земја. 22 април е познат како Меѓународен ден на планетата Земја. За да се одбележи овој ден учениците од училиштата на Општина Врапчишите во соработка со оваа општина организираа чистење на животната средина. Со ова, учениците сакаат да испратат порака за свеста на жителите за одржување на чистотата, што влијае на здравјето и егзистенцијата на идните генерации.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More